Bralniki

Za branje e-knjig boste potrebovali enega od mnogih bralnikov, ki so lahko samostojne naprave, ali pa jih naložite kot program za svoj osebni računalnik, tablico ali telefon. Tukaj bomo našteli nekaj najbolj uporabnih e-bralnikov za vaš osebni računalnik.

1. Sumatra PDF

Sumatra PDF je preprost pregledovalnik .pdf datotek, ki je presenetljivo hiter in nezahteven. Ena od posebnosti tega pregledovalnika je pa tudi preprost in hiter bralnik e-knjig v formatu .epub. Priporočamo.

2. Calibre

Calibre je več kot namizni e-bralnik in zato morda nekoliko bolj zahteven. Z njim lahko e-knjige ne samo berete ampak jih tudi ustvarjate, jih pretvarjate med različnimi formati in jih prenašate na svoje e-bralnike in tablice. S programom Calibre se lahko naročite na vire spletnih novic, lahko pa deluje tudi kot strežnik vsebin za druge naprave.

3. Adobe Digital Editions

Adobe Digital Editions je e-bralnik, s katerim si lahko izposojate knjige tudi iz pravih knjižnic (ne le navideznih) in dostopate do e-knjig različnih ponudnikov.

4. EPUBReader za Firefox

EPUBReader za Firefox naložite kot vtičnik kar v odprtokodni brskalnik Mozilla Firefox. Ko je naložen, bo Firefox samodejno prikazoval e-knjige v obliki .epub.

5. Icecream Ebook Reader

Icecream Ebook Reader vas bo rešil iz zadrege, če imate na svojem računalniku še vedno Windows XP, na katerem ostali bralniki ne bodo delovali.